RESURSE INTERACTIVE GRATUITE PENTRU UZ DIDACTIC

24.10.2016

CALATORII GEODEZICE - Bournemouth, 1991

În postarea „Dor de acasă” aminteam că viaţa se compune din zilele pe care le ţii minte, nu din zilele care au trecut. Dintre multele călătorii făcute, interesantă mi s-a părut și cea făcută în Marea Britanie în 1991, pentru înscrierea Asociației Române de Cartografie în Asociația Cartografică Internațională. Relatarea postată are cinci părți. Trecerea de la o parte la următoarea se face prin click pe cuvântul „continuare” de la sfârșitul fiecărei pagini web. Aveți și posibilitatea citirii unei părți care vă interesează prin click pe denumirea fiecărei părți.
Partea I conține scopul misiunii, câteva date geografice asupra Marii Britanii, modul de realizare a tunelului EUROSTAR de legare a țării de Europa, date asupra populației, amintiri de la alte întâlniri cu militarii britanici.
Partea a II-a conține câteva date și păreri personale despre învățămândtul din Marea Britanie, referitoare la politica de apărare și structura forțelor de apărare, reflecții personale asupra literaturii britanice și asupra teatrului și filmului, asupra dezxoltării științelor și tehnologiilor, cu particularizare asupra domeniului de activitate, respectiv privind dezvoltarea geodeziei, cartografiei, topografiei, sistemelor informatice geografice etc.
Partea a III-a conține date și păreri asupra economiei Marii Britanii, amănunte asupra drumului spre Marea Britanie, cu referiri asupra liniilor aeriene britanice, aeroportului Heathrow și asupra căilor ferate britanice.
Partea a IV-a conține descrierea orașului Bournemouth de pe țărmul de sud al Marii Britanii, descrierea hotelului unde am fost cazat și a locurilor de desfășurare a activităților Adunării Generale a ICA și a Conferinței Cartografice Internaționale, date referitoare la ICA (Asociația Cartografică Internațională), câteva referiri asupra unor specialiști cartografi.
Partea a V-a conține câteva referiri asupra întoarcerii, având ăn vedere că în București avea loc o nouă mineriadă. Am considerat necesar să fac o trecere în revistă a mineriadelor care aveseseră loc până atunci în București, botezate de mine „excursii”! Descrierile din cele cinci părți sunt însoțite de reprezentări grafice, respectiv hărți sau alte imagini, realizate de mine, unele hărți statistice fiind primite de la colegii englezi. Lectură ușoară, dragi prieteni!