RESURSE INTERACTIVE GRATUITE PENTRU UZ DIDACTIC

19.04.2018

Călătorii geodezice, Ungaria



            Călătorii geodezice, Ungaria


            Moto:

„Cândva...

 Îşi călăreau în linişte măgarii

Toţi înţelepţii, până la Cristos.


De când au devenit măgari husarii,

Toţi înţelepţii lumii merg pe jos.”
epigramă de Sandor Petofi din Din epigramiştii lumii (2000), traducere de Aurel Iordache

           

După ce colindasem prin Eurasia de la Marea Nordului la Oceanul Pacific, am mers şi mai pe lângă noi,  în Ungaria, la consfătuiri tehnico-ştiințifice, la analiza modului de colaborare pentru rezolvarea unoi teme de cercetare privind automatizarea construcţiei hărţilor şi planurilor topografice și realizarea hărții lumii la scara 1:2.500.000. Cu această ocazie erau verificate şi omologate diferite faze ale temelor, cu părţi realizate în diferite ţări şi asamblate într-un tot unitar.


Cu col. dr. Marton Gherasim, profesorul și comandantul meu, prin lume


            Colaborarea tehnico-ştiinţifică avea loc între serviciile geodezice civile şi militare ale ţărior est-europene (foste socialiste). Trebuie să știi ceva despre țara respectivă, nu să te duci ca neghiobul și să te miri de ce vezi! După 1989 aveam să merg și ca turist, că înainte nu aveam voie să merg cu familia! Trecerea de la o postare la alta se face prin click pe cuvântul „(continuare)” de la sfârșitul postării. Începeți lectura cu un click AICI! Postări noi urmează a fi scrise permanent. Mai multe postări găsiți pe blogul meu din CRONOPEDIA (click pe acest cuvânt).
Lectură ușoară!
                     
Constantin NIŢU
http://lenusa.ning.com/profiles/blog/list?user=2xbgg4a2kinp8http://lenusa.ning.com/profiles/blog/list?user=2xbgg4a2kinp8 
http://webdidacticanova.blogspot.ro/
http://geo.unibuc.ro/cv_nitu_c.html
nitu.constantin@yahoo.com
constantin.nitu@g.unibuc.ro