RESURSE INTERACTIVE GRATUITE PENTRU UZ DIDACTIC

07.03.2009

Cel mai important produs tehnologic din sala de clasa este profesorul

INTERVIU Craig R. Barrett, Chairman of the Board al companiei Intel:
( ARTICOLUL COMPLET )

,Nu te poti sustrage unei recesiuni, ci trebuie sa investesti
in salvarea ta ''
SURSA HOTNEWS


Reporter: Sunteti considerat un „evanghelist” al sprijinirii educatiei in SUA. De ce este importanta educatia?
Craig Barrett: Educatia este importanta in orice societate, pentru ca nivelul educatiei determina nivelul de trai si venitul pe cap de locuitor. Cu cat mai educata e forta de munca, cu atat mai calitative sunt produsele muncii.

Din perspectiva companiei Intel, educatia in matematica, stiinte si inginerie este importanta, pentru ca noi angajam oameni din aceste domenii si oamenii care apreciaza aceste domenii sunt cei care folosesc produsele noastre.

Cat despre SUA, cel mai bun mod de a imbunatati educatia este ameliorarea calitatii predarii, investirea in instruirea profesorilor. Daca ne uitam la tarile care stau foarte bine la capitolul educatie, de exemplu Finlanda, care este numarul unu in lume la educatia de baza, observam ca educatia buna consta in profesori buni, in asteptari mari si ca trebuie sa existe si o anumita tensiune in sistem, prin care se masoara constant performantele si se corecteaza unele lucruri, cand este cazul.

Dar cel mai important lucru este sa ai profesori buni. Un profesor bun are rezultate bune chiar si fara tehnologie. Cand sunt intrebat care e cel mai important produs tehnologic din sala de clasa, mereu raspund: profesorul.

Rep.: Va anuntati oficial retragerea din companie in mai 2009. Aveti in minte un lucru pe care regretati ca nu l-ati facut?
C.B: Intotdeauna vrem sa facem totul mai bine, vrem sa facem mai mult. Am avut unele provocari in trecut. De exemplu, in anii ’90, in era „dotcom”, cand exista o mare euforie in industria hi-tech si preturile actiunilor cresteau, noi am facut multe achizitii, am cumparat unele companii. Nu am facut o treaba rea atunci, dar nici una foarte buna. De obicei, cand cumperi cu pret mic, te astepti sa vinzi cu pret mare. Atunci, noi am cumparat cu pret mare si am vandut la minimum. Daca ar fi sa trec din nou prin asta, as proceda altfel decat am facut atunci.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu