RESURSE INTERACTIVE GRATUITE PENTRU UZ DIDACTIC

12.07.2017

Calatorii geodezice, Suedia – 1997

În cadrul colaborării dintre profesorii universitari din România și profesorii universitari din Suedia, la invitația Primăriei capitalei Stockholm, am avut onoarea de a fi „profesor vizitator” la câteva facultăți din universități suedeze. În anul 1997, tot în „mileniul trecut”, eram profesor universitar la Academia Tehnică Militară din București, decan al Facultății de Geniu, Geodezie și Construcții, profesor consultant al Fscultății de Geografie a Universității din București și președinte al Asociației Române de Cartografie. Predam cursurile „cartografie”, „cartografie asistată de calculator” și „sisteme informatice geografice”. În aceeași perioadă, la Stockholm urma să aibă loc conferința internațională de cartografie, organizată de ICA (International Cartographic Association) și organizația cartografilor suedezi.

  Suedia și România

upă o documentare asupra Suediei în general, am accentuat repetarea unor cursuri de limbă engleză și asupra celor câteva cursuri ce făceau obiectul temelor pe care aveam să discut cu colegii profesori și studenții suedezi, respectiv cartografia și geodezia în sistemele informatice geografice și toponimia și realizarea bazelor de date cu toponime.


Zonă din Stockholm

Postările sunt pe blogul meu din site-ul CRONOPEDIA. Veți putea citi prima postare printr-un click AICI. Trecerea de la o postare la următoarea sau de la un capitol la capitolul următor se face prin click pe cuvântul „continuare” de la sfârșitul postării (capitolului). Trecerea de la un capitol la cel precedent se face prin click pe expresia „capitolul precedent” de la începutul capitolului.


Cu primărița capitalei Stockholm

Capitolele sunt în curs de realizare. Subiectele sunt destul de interesante și nu vi le dezvăluim aici, lăsându-vă plăcerea de a le descoperi. În capitole există și destule imagini. Citire ușoară!


Podul și tunelul Oresund

Lectură plăcută!
Constantin Nițu


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu