RESURSE INTERACTIVE GRATUITE PENTRU UZ DIDACTIC

01.09.2008

Niciodata toamna nu fu mai frumoasa .....


1 SEPTEMBRIE 2008 - 31 AUGUST 2009



Evangheliile toamnei

Nichita Stanescu

Patru evanghelii scrie-vom despre căderea
frunzei în toamnă.
Matei zice-va:
- Frunza de verdele verdelui cădea-va în toamnă.
Marcu striga-va:
- De greutatea vieţii şi de viaţă pe viaţă cădea-va
frunza în toamnă.
Luca va zice:
- Din nedragoste, din neînviată moarte,
din verde repetat numai cu umbra
cădea-va frunza în toamnă.
Ioan se va ridica şi va zice:
- Toamna nu cad frunzele,
toamna cade numai toamnă
ca o frunză cade toamna, toamnă.
Stau şi e toamnă şi sunt frunză
şi cad pe pământ.

Toamna se leaga inevitabil de inceputul scolii . 1septembrie inseamna pentru toata suflarea cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar , debutul unui nou an scolar, chiar daca elevii incep cursurile pe 15 septembrie .
Astazi cancelaria s-a insufletit de emotia si bucuria revederii...
Tineri absolventi sau oameni cu multi ani la catedra , increzatori intr-un an mai bun , sfiosi si tematori de ,,necunoscutele'' oricarui inceput , calmi sau nerabdatori , oamenii care modeleaza sufletele puilor de om , au trecut azi pragul scolii , hotarati sa despice firul cunoasterii pentru elevi, indrumandu-i apoi pe fiecare sa-l reimpleteasca in felul sau .....

Si pentru ca suntem profesori , sa ne aducem aminte cu respect si recunostinta de PROFESORII nostri , cei care au crezut in noi , ne-au indrumat , ajutat, certat sau mangaiat cu un cuvat de incurajare atunci cand elevi sau studenti fiind , ne poticneam pe drumurile nestiintei ...

Nicio carte de pedagogie nu aminteste ca principalul dar al omului de la catedra este DRAGOSTEA : dragostea de OAMENI si de CARTE .
Iubirea de oameni si aplecarea catre cunoastere deschid calea intelegerii , tolerantei , respectului si apropierii intre semeni , intr-o lume din ce in ce mai mai putin atenta la amanunte si sensibilitati.

Doresc colegilor mei un an scolar mai bun decat cel recent incheiat , multa putere de munca , impliniri , incredere si speranta in ziua de maine !
Prof. Avram Gicuta

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu