RESURSE INTERACTIVE GRATUITE PENTRU UZ DIDACTIC

03.09.2008

Preistoria umanitatii ( clasa a V a)


Conform Associated Press, cercetatorii au descoperit ca inca de acum 164.000 de ani primii Homo Sapiens purtau machiaj si organizau petreceri pe plaja.

Dincolo de relativul comic al situatiei se ascunde un alt aspect, un asemena comportamentul social era pana acum atribuit oamenilor care traiau acum 40.000 - 70.000 de ani. Sunt infirmate astfel parerile conform carora omenirea a suferit in acea perioada un salt evolutiv sustinand mai degraba ideea unei evoutii lente.
Aceeasi cercetatori au descoperit intr-o pestera din Africa de Sud resturi alimentare provenite de la hrana de provenienta maritima ceea ce demonstreaza ca oamenii invatasera sa culeaga fructe de mare si sa gateasca astfel de hrana cu 40.000 de ani mai devreme decat se credea.
"Luate la un loc aceste descoperiri arheologice par a fi dintr-o epoca mai tarzie" declara autorul studiului Curtis Marean, profesor la Institutul de Antropologie de la Universitatea de Stat din Arizona.(http://www.descopera.ro/dnews/2436913-petreceri-preistorice) !

***********************
ttp://www.culture.gouv.fr/culture/arcnat/fr/index.html
http://arts.iasi.roedu.net/cucuteni/arheo/ ( Cultura Cucuteni )
http://www.mnir.ro/ro/colectii/preistorie/neolitic.html
http://www.samara.fr/parc-loisirs-picardie-amiens-archeologie.php

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu